Засідання профспілкового комітету

     26 травня 2016 року відбулося планове засідання профспілкового комітету

     Одним із перших на засіданні профкому обговорювалося питання про хід організації літнього оздоровлення членів профспілки та їх дітей у 2016 році. Оздоровлюватися наші працівники та їхні діти традиційно будуть у спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка». Доросла відпочинкова зміна розпочнеться 22 серпня в ході якої будуть здійснюватися туристичні екскурсії для наших працівників.

РЕЖИМ РОБОТИ

СОК «СМЕРІЧКА»

ЛІТО 2016

I зміна – 18 днів – з 3 червня до 20 червня

II зміна – 21 день – з 22 червня до 12 липня

III зміна – 21 день – з 14 липня до 3 серпня

IV зміна – 18 днів – з 4 серпня до 21 серпня

      Традиційно і цього року путівки для дітей працівників є здешевлені за рахунок доплати профспілкового комітету та університету, що є наполовину менша загальної вартості путівки.

     Другим питанням порядку денного було питання про затвердження виступу члена Вченої ради Копчака Ю.С. на Вчену раду 31.05.2016 – «Про стан соціальних умов та питання соціальної захищеності і оздоровлення працівників університету». В доповіді звучали питання:

– виплати матеріальних допомог університетом;

– охорони і умови праці в університеті;

– спортивно-масової роботи;

– стан забезпечення працівникам університету житлом;

– оздоровлення членів профспілки та їх дітей;

– матеріальної допомоги членам профспілки;

– культурно-масової, екскурсійної роботи.

     Заслухавши та обговоривши інформацію з даного питання членами профкому було запропоновано включити у доповідь інформацію про активне використання профспілкового автобуса в профорієнтаційній роботі, відзначити ефективну та якісну роботу спортивного клубу «Наука», згадати про минулорічну закупівлю членам приймальної комісії кондитерських виробів.

     Слухали також звіт голови профбюро економічного факультету – Ємець О.І. На факультеті проведено багато роботи щодо створення та забезпечення гідних соціальних умов для працівників факультету. Основними параметрами яких є відповідні умови праці, відпочинку та оздоровлення, заробітна плата, соціальні виплати та допомоги.

     Станом на 26.05.2016 р. трудовий колектив економічного факультету налічує 72 штатних працівники, з них: 29 чоловіків та 43 жінок. Середній вік працівника становить 38 років.

     Персонал факультету включає в себе:

87% науково-педагогічних працівників (доктори наук, кандидати наук, асистенти, викладачі без вченого ступеня;

13% допоміжно-обслуговуючих працівників (старші лаборанти, диспетчер, методист, інженер-програміст).

     За період з 17 лютого 2015 р. по 28 березня 2016 р. проведено 6 зборів трудового колективу економічного факультету, на яких працівниками були внесені ґрунтовні пропозиції щодо колективного договору, створення каси взаємодопомоги, кооперативного будинку та ін.

     За 2015 р. нецільову благодійну (матеріальну) допомогу отримали 23 працівники економічного факультету у зв’язку із складним матеріальним становищем, з витратами на лікування, на поховання.

     Крім того, факультет активно приймає участь у благодійних проектах (проведено збір коштів 9 благодійних проектів):

– оплату за навчання студента III курсу напряму підготовки «Фінанси», який перебуває в зоні АТО;

– на пам’ятник Роману Гурику у меморіальному сквері;

– на лікування Городецького В.З. студента III курсу напряму підготовки «Маркетинг», який отруївся чадним газом;

– доставку будматеріалів в зону АТО;

– на благодійну акцію «Поділись теплом свого серця» для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Коломийського району;

–  на лікування внука чергової Чорної М.Ю.;

–  на лікування сина викладача кафедри фінансів Мигович Т.М.

     Загалом заслухавши інформацію голови профбюро економічного факультету Ємець О.І. профспілковий комітет постановив: відзначити професійний та життєвий досвід, готовність до інноваційної діяльності організаційної структури (профоргів кафедр) профспілкової організації економічного факультету; сприяти в покращенні культурно-масової роботи, авторитету профспілки на факультеті; посилити роботу щодо покращення в трудовому колективі здорового пихо-емоційного клімату.

         Наприкінці слухали фінансові питання про грошові видатки первинної профспілкової організації, про надання нецільової благодійної (матеріальної) допомоги з профспілкових коштів, про грошові виплати як заохочення профспілкового активу.