Спільне засідання профспілкового комітету й адміністрації університету

26 квітня 2023 року відбулося спільне засідання профспілкового комітету й адміністрації університету за участі директорів інститутів, деканів факультетів та завідувачів кафедрами.

Засідання розпочав голова Первинної профспілкової організації Климончук Василь Йосифович, окресливши основні напрями та завдання профспілкового комітету. Профспілкова організація підтримує ініціативи адміністрації університету щодо вирішення соціально-економічних проблем працівників і вивчення з цією метою досвіду як українського так і зарубіжного.

Від адміністрації виступив проректор з науково-педагогічної роботи та соціально-економічного розвитку Шинкарук Ярослав Іванович, зазначивши, що ректорат зацікавлений у тому щоб працівник університету був соціально й економічно захищеним і відчував підтримку як адміністрації так і профспілки.

Проректор презентував модель організації соціального захисту працівників Варшавського університету, закцентувавши увагу на напрямах соціально-економічного захисту наших колег у Варшаві, а саме: дотування відпочинку для працівників університету і їх дітей, підтримка й популяризація спорту, знижки за навчання дітей працівників університету, безповоротні матеріальні допомоги. З метою захисту соціально-економічних потреб працівників у Варшавському університеті створено бюро соціальних справ, яке власне й вирішує вище вказані питання разом з профспілковою організацією.

Учасники зустрічі, обговоривши модель соціального захисту закордонних колег, дійшли висновку, що концептуально вона є близькою до нашої, однак фінансові можливості істотно відрізняються.

За підсумками зустрічі присутні погодились з необхідністю пошуку способів покращення соціального захисту працівників Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а основною формою взаємодії профспілкової організації та адміністрації в університеті визначили соціальне партнерство при всесторонньому сприянні конструктивній дискусії в колективі.