Підсумки засідання профспілкового комітету

Минулого четверга, 02 лютого 2023 року, о 12 годині в залі засідань відбулося чергове засідання профспілкового комітету. Основними питаннями, що розглядалися на засіданні були питання: щодо скликання звітно-виборної конференції первинної профспілкової організації працівників університету, ініціювання колективних переговорів з розробки та укладення колективного договору між адміністрацією та профспілковим комітетом на новий строк та про перспективний план роботи профспілкового комітету на 2023 рік.

З приводу першого питання порядку денного головами профбюро було заслухано інформацію голови профспілкового комітету Копчака Юрія Степановича, який доповів про скликання профспілкової звітно-виборної конференції. За результатами обговорення прийнято рішення щодо скликання звітно-виборної конференції 15 березня цього року, а також створено робочу групу з підготовки до її проведення.

Стосовно другого питання було наголошено на необхідності початку колективних переговорів з розробки та укладення колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Профспілковим комітетом за результатами обговорення даного питання порядку денного прийнято рішення звернутися до ректора з пропозицією розпочати колективні переговори з розробки та укладення колективного договору на новий період та створення спільної робочої комісії з цією метою. Профспілковий комітет зі свого боку делегував до складу спільної робочої комісії шістьох представників первинної профспілкової організації й запропонував ректору університету професору Ігорю Цепенді делегувати до складу спільної робочої комісії представників зі сторони роботодавця в кількості не менше п’яти осіб.

Опісля бухгалтер профкому Чучук Ольга Дмитрівна виступила з доповіддю щодо фінансового звіту за попередній рік, а також з приводу надання матеріальних допомог і заохочень профактиву, озвучивши поступлені заяви працівників університету – членів профспілки.