Засідання профспілкового комітету

Минулого четверга, 29 вересня 2022 року о 16 годині відбулося чергове засідання профспілкового комітету  в online-режимі за участі директора СОК “Смерічка” Сої Миколи Михайловича.

Основні питання, що розглядалися на засіданні були  питання щодо підсумків організації літнього оздоровлення працівників університету та їх дітей, а також динаміка захворюваності працівників університету за підсумками року.

З приводу перешого питання порядку денного головами профбюро було заслухано інформацію голови профспілкового комітету Копчака Юрія Степановича та директора СОК “Смерічка”. Юрій Степанович доповів про кількість працівників університету та їх дітей, що оздоровилися в таборі за час літніх змін. Було відзначено істотне зменшення відпочиваючих у цьому році у звязку із загальнновідомою причиною.

У 2022 році в СОК «Смерічка» оздоровилась 34 дітей (з них 27 дітей в літніх оздоровчих змінах) працівників університету. Профспілковою організацією здійснювалась доплата до кожної дитячої путівки в сумі 2 тис. грн. за путівку в оздоровчий табір на дитячі зміни, а також 50% вартості путівки на сімейний заїзд, який був організований в цьому році в першій половині червня. Загалом на дитяче оздоровлення витрачено 63 тис. грн.

З приводу другого питання зазначимо, що спостерігалася динаміка зростання кількості хворих серед працівників університету в січні-березні 2022 року, в порівнянні з минулим роком. З-поміж всієї кількості зареєстрованих лікарняних більшість причин непрацездатності складають: захворювання загальне 708 ЛН (95%), решта – вагітність та пологи 25 ЛН (3%), догляд (за дітьми) – 18 ЛН (2%).

Заслухавши інформацію про стан захворюваності працівників університету в 2022 році, профспілковий комітет прийняв постанову з цього приводу. Зокрема члени профспілкового комітету дійшли висновку про те, що треба краще використовувати для профілактики захворюваності та оздоровлення університетський спортивно-оздоровчий комплекс “Смерічка”, використовувати можливості спортивної бази університету для зміцнення здоров’я працівників навчального закладу, організувати внутрівузівську спартакіаду. Окремо прийнято рішення проконтролювати дотримання пункту 5.7. Колективного договору щодо підготовки до роботи в зимовий період, зокрема щодо забезпечення належного обігріву усіх робочих приміщень з метою запобігання простудних захворювань (в тому числі COVID-19).