Засідання профспілкового комітету

         26 вересня 2019 року проведено чергове засідання профспілкової організації університету.

         На засіданні розглянули питання порядку денного.

  1. Про підсумки роботи профспілкової організації із забезпечення оздоровлення і відпочинку працівників університету та членів їх сімей у літній період 2019 року.

     Цьогоріч в Спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» оздоровлено 54 дітей працівників. Працівники університету мали можливість придбати путівки для своїх дітей за 60% від повної вартості, решту 40% доплати здійснювали профспілкова організація та університет.

     В період з 8 липня по 19 липня профспілковою організацією організовано 9 одноденних відпочинкових безкоштовних поїздок проведених за підтримки фірми Буковель. В ході акції взяло участь 450 працівників університету та членів їх сімей.

     Також в період з 24 по 31 серпня організовувалась короткотермінова зміна для спільного сімейного відпочинку дорослих і дітей, в ході яких було оздоровлено 85 осіб. Працівники університету (члени профспілки) та їх діти відпочивали по пільгових путівках, оплачуючи 50% вартості путівки. Під час цієї зміни працівники мали можливість здійснити безкоштовні екскурсійні поїздки в м. Яремче, Поляну перців.

  1. Про проведення звітів і виборів у первинній профспілковій організації.

     Відповідно до Постанови президії обласного комітету профспілки від 18.04.2019 року № Пл.-VIII/1 та у зв’язку із закінченням термінів повноважень виборних профспілкових органів структурних ланок первинної профспілкової організації профспілковий комітет постановив провести в усіх структурних ланках первинної профспілкової організації звіти і вибори відповідних профорганів. Встановити наступні терміни проведення звітно-виборної кампанії:

а) Звітно-виборні збори (конференції) у профгрупах, факультетських організаціях, в усіх інших цехових профспілкових організаціях січень-лютий 2020 року;

б) Звітно-виборна конференція первинної профспілкової організації – березень 2020 року.

 Впродовж звітно-виборної кампанії профспілковий комітет  здійснюватиме надання практичної допомоги структурним ланкам профорганізації в підготовці і проведенні звітів і виборів, забезпечуватиме їх необхідними нормативно-правовими документами та методичними матеріалами, здійснюватиме постійний контроль за ходом звітно-виборних зборів і конференцій,

  1. Про обрання нового складу делегатів конференції трудового колективу на 2020-2022рр.

   Враховуючи обставину щодо закінчення терміну повноважень делегатів конференції на засіданні також прийнято рішення щодо обрання нового складу делегатів на 2020-2022 рр. Запропоновано процедуру обрання делегатів завершити до 1  грудня 2019 року. При обранні делегатів враховувати норму ст. 39 Закону України «Про вищу освіту» і п.6.1 Статуту університету, згідно яких склад конференції має становити не менше 75 відсотків науково–педагогічних працівників, не менше 15 відсотків – з числа осіб, що навчаються і, що деякі визначені Статутом університету працівники отримують делегатські повноваження за виробничими і громадськими посадами.

  1. Про надання пільг (зменшення оплати за навчання) працівникам та їхнім дітям.

 Керуючись Положенням про надання пільг працівникам ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (Додаток № 6 до колективного договору), Спільною постановою адміністрації і профкому від 28.09.2017р. № 28/6, Протоколом № 1 від 13.09.2019р. засідання комісії з надання пільг працівникам та їхнім дітям, Спільною постановою адміністрації та профкому від 26.09.2019р. № 49/4 профком постановив надати пільгу (зменшення оплати за навчання) 32 працівникам та їхнім дітям.

     Насамкінець заслухали звіт про роботу голови профбюро Навчально-наукового Юридичного інституту – Кохан Наталії Василівни, доцента кафедри трудового, екологічного та аграрного права, а також питання про грошові видатки первинної профспілкової організації, про надання нецільової благодійної (матеріальної) допомоги з профспілкових коштів, про грошові виплати, як винагорода профспілковим активістам за поданнями голів профбюро підрозділів – Чучук Ольги Дмитрівни, бухгалтера профспілкової організації.