До відома профактиву

Акцент на профорієнтації молоді

  Міністерство освіти і науки України, Міністерство соціальної політики, Міністерство молоді і спорту й Державна служба зайнятості підписали меморандум, що передбачає спільну роботу щодо організації профорієнтаційної роботи зі школярами та створення центрів кар’єри у вишах і професійних училищах.

  Підписи під документом поставили Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Міністр соціальної політики Андрій Рева та виконувачка обов’язків Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Ольга Макогон.

Меморандумом визначені такі основні напрями співпраці:

  • модернізація форм профорієнтаційної роботи з молоддю, застосування сучасних інформаційно-комунікаційних та дистанційних технологій у профорієнтації;
  • сприяння створенню центрів кар’єри на базі закладів вищої та професійної (професійно-технічної) освіти з метою забезпечення професійного консультування молоді щодо адаптації до умов ринку праці, формування навичок, затребуваних роботодавцями;
  • організація спільних профорієнтаційних заходів для молоді;
  • створення умов для підвищення ефективності співпраці між підприємствами, установами, організаціями та закладами освіти щодо проведення профорієнтації молоді.

     Меморандум також передбачає створення так званих центрів кар’єри на базі закладів професійної та вищої освіти. Планується, що саме в них учням та студентам надаватимуть консультації, яким чином вони можуть підійти до побудови своєї подальшої кар’єри, враховуючи обрану спеціальність, порадити, які вибіркові предмети обрати для роботи за обраним напрямом.

    Передбачається також створення умов для підвищення ефективності співпраці між підприємствами, установами, організаціями та закладами освіти щодо проведення профорієнтації молоді.

     Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України