Конференція трудового колективу

       30 серпня 2016 року в Актовій залі університету відбулася конференція трудового колективу та засідання Вченої ради за участі членів Вченої ради, професорсько-викладацького складу та працівників університету.

      Захід розпочався урочистим моментом нагородження. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив диплом кандидата наук Нич Оксані Богданівні (кафедра іноземних мов) та Подяку голови Українського Столичного Самоврядування в Угорщині Ліліани Грекси, що надійшла на адресу університету, керівнику ансамблю “Гуцулочки Карпат” Олександрі Качмар за примноження і збагачення української культури і вокального мистецтва на теренах Угорщини, активну участь у проведенні Свята Івана Купала в м.Будапешт, якою нагороджено мистецький колектив у складі – Олександри Качмар, Наталії Шотурми, Юліани Король, Миколи Гуменюка. 

      Під час роботи конференції розглядалося основне питання – результати вступної кампанії 2016 року. З доповіддю про діяльність університету за результатами вступної кампанії 2016 року та завдання на 2016 – 2017 навчальний рік у контексті реалізації Закону України «Про вищу освіту» перед присутніми виступив ректор університету, професор Ігор Цепенда. Ігор Євгенович звернув увагу на рейтингові показники. Сьогодні Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника входить у ТОП-10 класичних університетів України і займає 9-е місце, 4-ю позицію посів університет у рейтингу вищих навчальних закладів західного регіону України, в рейтингу Scopus за h-індексом – 11, у вебометричному рей­тингу (Webomentrics) – 20-е місце. У загальному консолідованому рейтингу наш університет займає 16-те місце серед 269 вищих навчальних закладів України. Дані показники засвідчують, що саме наполеглива, самовіддана праця професорсько-викладацького складу, здобутки студентів забезпечують Прикарпатському національному університету високі рейтингові позиції.

       Варто зазначити, що наш університет користується популярністю і серед абітурієнтів. За підсумками вступної кампанії 2016 року на I-й курс денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня  «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти було подано 10 106 заяв. Загалом за період вступної кампанії до приймальної комісії надійшло близько 15-ти тисяч заяв вступників. 

     У своєму виступі ректор університету, професор Ігор Цепенда подякував колективу за пророблену роботу в 2015-2016 навчальному році та окреслив основні завдання на новий 2016-2017 навчальний рік, звернувши особливу увагу на якість підготовки студентів, методику викладання предметів, проведення активної грантової роботи, розширення програм подвійних дипломів, профорієнтаційну роботу з майбутніми абітурієнтами і ін.

    У обговоренні доповіді виступили відповідальний секретар приймальної комісії університету Руслан Запухляк, голова апеляційної комісії приймальної комісії університету Сергій Шарин, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців, директор Юридичного інституту Валентина Васильєва. Під час голосування учасники конференції схвалили доповідь ректора та прийняли відповідну постанову.