Конференція трудового колективу

      31 серпня 2017 року, напередодні нового навчального року,  в Актовій залі відбулася конференція трудового колективу та засідання Вченої ради за участі членів Вченої ради, професорсько-викладацького складу та працівників університету.

    Традиційно захід розпочався урочистим моментом нагородження. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив викладачам дипломи про присвоєння наукових ступенів та грамоти. Також нагороду отримав старший викладач кафедри виконавського мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв Михайло Стефанюк. Відповідно до Указу Президента України йому присвоєно почесного звання «Заслужений діяч мистецтв України».  

     Під час роботи конференції розглядалося основне питання – результати вступної кампанії 2017 року та завдання на 2017 – 2018 навчальний рік.  З відповідною доповіддю перед учасниками конференції виступив ректор університету, професор Ігор Цепенда. Ігор Євгенович передусім звернув увагу на рейтингові показники діяльності університету. Він підкреслив, що сьогодні Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника входить у ТОП-10 класичних університетів України і займає 9-е місце, 4-ю позицію посів університет у рейтингу вищих навчальних закладів західного регіону України, в рейтингу Scopus за h-індексом – 11, у вебометричному рей­тингу (Webomentrics) – 15-е місце. У загальному консолідованому рейтингу наш університет займає 16-те місце серед більш як трьохсот вищих навчальних закладів України. Як зазначив ректор дані показники засвідчують, що саме наполеглива, самовіддана праця професорсько-викладацького складу, здобутки студентів уже впродовж кількох років поспіль забезпечують Прикарпатському національному університету високі рейтингові позиції.

     Під час виступу ректор з приємністю відзначив високу довіру до університету від європейських інституцій. В контексті цього він підкреслив, що університет нещодавно став переможцем конкурсу Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ : Розвиток потенціалу вищої освіти з 2017 р. і вперше в історії Програми Темпус та Еразмус+ Прикарпатський національний університет виступає як грантоотримувач і координатор проекту. Як зауважив ректор до проекту також залучені інші українські організації та університети з Кіпру, Іспанії та Польщі. Головною метою проекту є модернізація педагогічної вищої освіти та інноваційних інструментів навчання і викладання. Ігор Євгенович подякував працівникам університету, які долучилися до створення проекту та побажав успіхів в реалізації.

     Варто  також зазначити, що університет користується неабиякою популярністю і серед абітурієнтів. За підсумками вступної кампанії 2017 року на I-й курс денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти було подано 14 076 заяв. Цьогоріч студентами-першокурсниками стало більше 2 тисяч молодих людей.

    У своєму виступі ректор університету, професор Ігор Цепенда подякував колективу за пророблену роботу в 2016-2017 навчальному році та окреслив основні завдання на новий 2017-2018 навчальний рік, звернувши особливу увагу на якість підготовки студентів, проведення активної грантової роботи, розширення програм подвійних дипломів, профорієнтаційну роботу з майбутніми абітурієнтами і ін..

     Під час роботи конференції присутні також заслухали питання щодо упорядкування робочого часу науково-педагогічних та педагогічних працівників університету, звіт мандатної комісії та затвердили склад Комісії з академічної чесності та трудового колективу. Відбулися обговорення доповіді. Під час голосування учасники конференції схвалили доповідь ректора та прийняли відповідні Постанови з питань порядку денного.