Конференція трудового колективу

         27 грудня 2016 року в університеті відбулася конференція трудового колективу та засідання Вченої ради. Розпочався захід святковим дійством – колядою та віншуваннями колектив університету привітали студенти та викладачі кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю факультету туризму. Далі відбулося урочисте нагородження. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив викладачам Надії Кобецькій, Надії Кукурудзі та Сергію Рихлюку дипломи про присвоєння наукових ступенів. Також Ігор Євгенович привітав завідувача кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук, доктора біологічних наук, професора Володимира Лущака з високою нагородою  – «Лідер науки України 2016. Web of Science award» в номінації «Вчений України. За значні успіхи».

       Відрадно зазначити, що серед лідерів науки України 2016 року був визнаний Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та відзначений у номінації «Продуктивність, ефективність та інтеґрованість у світову науку» , як найбільш цитований університет ( за нормалізованими показниками).

       Диплом про присвоєння почесного звання «Заслужений працівник освіти України» отримав декан факультету математики та інформатики, доктор фізико-математичних наук, професор Володимир Пилипів. 

       Головним питанням конференції було підбиття підсумків діяльності університету за 2016 рік і окреслення пріоритетних завдань на наступний –  2017. З доповіддю перед присутніми виступив ректор університету Ігор Цепенда.

        Під час доповіді ректор звернув особливу увагу на високі рейтингові показники університету. Зокрема, у наукометричній базі даних SCOPUS університет займає 11-е місце; в рейтингу “Топ-200 Україна” – 38; у вебометричному  рейтингу університетів України – 20;  4-є місце серед університетів Західного регіону України та 16-те місце серед близько трьохсот університетів нашої держави.

     У звітному році ректорат Прикарпатського національного університету приділяв велику увагу міжнародній діяльності. Для реалізації поставлених завдань було проведено ряд заходів, спрямованих на підвищення міжнародного статусу університету. Про міжнародне визнання навчального закладу засвідчує те, що протягом 2016 року університет відвідало 25 іноземних делегацій. Також було укладено 15 двосторонніх угод, зокрема, з вищими навчальними закладами Угорщини, Словацької Республіки, Республіки Польща, Португальської Республіки, Китайської Народної Республіки. Такі контакти дозволили розширити географію міжнародних зв’язків та нагромадити значний досвід співпраці з науковими осередками різних країн світу. Значне місце в цьому напрямку відводиться реалізації спільних програм подвійних магістерських дипломів, зокрема, по спеціальностях “міжнародні відносини”, “правознавство”, “інформатика”, “математика”, “фізика”, “філософія”, “туризм”, “початкова освіта”, “фізичне виховання”. 

     Основними завданнями на наступний, 2017 рік, були визначені: профорієнтаційна робота, збільшення напрямків реалізації програм подвійних дипломів, пошуки наукових грантів з іншими університетами. Учасники конференції обговорили та одноголосно схвалили доповідь ректора за підсумками діяльності університету за 2016 рік. 

    На завершення конференції ректор університету, професор Ігор Цепенда привітав колектив з прийдешніми святами –  Новим роком та Різдвом Христовим – побажав усім миру, добра, віри та надії в краще майбутнє.